2018. május 14., hétfő

A beilleszkedés...

Az első hét volt a legnehezebb mindenki számára. Még meg sem melegedett és már is az ivartalanításon járt az eszünk. Egy lakótelepi lakásban, egy lakóközösségben nem jó egy olyan kutya, amelyik ivaros. Csak izgatja a többi kutyát és problémákat szül. Nem beszélve az esetleges egyéb egészségügyi problémákról. 
A szülői házból kicsit nehezen szakadt ki, de hamar megszokta új helyét. Mi is kezdtük megszokni. Tényleg olyan amikor gyermeke születik az embernek. Készülődés a babavárásra. Ilyen tál, olyan tál, ilyen irtó, olyan irtó, játékok és már el is vesztettem a fonalat. Komolyan a néhány ezertől a csillagos ég.. Szerencsére egy olcsó kutya, a PET palackkal el van napokig. 


















Több dolog miatt is aggódtunk az első időben, például a kaja. Eddig csirke húson élt, mi viszont táppal etetnénk. Szerencsére semmi gondot nem okozott az átállás. Imádja. Azt hittük ez lesz a legnehezebb, de gondolni kellett a többi kutyával való találkozásra is. Ez sokkal nehezebb volt, hisz nem csak Barka, de mi sem ismertük a többi vahurt. Tanulunk, mi is. Az első héten rájöttünk, hosszú út vezet kutyássá lenni. Egy két alap dolog ment Barkának, tudott kicsit ülni, de kell a ráerősítés a vezényszavakra. De erről majd máskor :)